Om oss

Vi har en samlad bred erfarenhet från projekt i alla storlekar och skeden, allt från stadsplanering och ombyggnation till bostäder och kontor. Vi drivs av nyfikenhet och glädjen i den kreativa processen som varje byggnadsprojekt innebär. Gemensamt för vårt arbete är en stor omsorg för såväl helhet som detaljer och målet att bidra till en god och hållbar arkitektur. Vi tror på ett nära samarbete med våra beställare och är lyhörda inför brukarens tankar och önskemål. Vi är engagerade och erfarna arkitekter och ingenjörer.

Historia

Arkitekturkompaniet startades 1992 av Bibbi Olsson och Pietro Raffone och består idag av fjorton arkitekter och ingenjörer varav fem är delägare. Kontoret har en samlad bred erfarenhet och en referensportfölj med såväl privata, kommersiella som offentliga projekt.

Under de första åren huserade kontoret ute på Eriksberg. Arkitekturkompaniet medverkade under den här tiden i omvandlingen av Norra Älvstranden i Göteborg genom flera stadsplaneuppdrag, nyproduktion av sju bostadskvarter och ombyggnation av många av de gamla varvsbyggnaderna i området.

Under åren som gått har vi projekterat över 3000 lägenheter som byggts runt om i landet, företrädesvis i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Halmstad och inte minst i vår hemstad Göteborg.

Kvalitet och miljö

Arkitekturkompaniet är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Vi på arkitekturkompaniet tror på nytänkande arkitektur som håller hög kvalitet, åldras med värdighet och där vårt arbete bidrar till samhällets behov av en hållbar utveckling.

Genom kontinuerlig vidareutbildning av våra medarbetare fördjupar vi kunskaperna och erfarenhetsåterföring bidrar till att hela tiden förbättra arbetsprocessen.

Målsättningen är att skapa både socialt och ekologiskt hållbara miljöer. Vi vill verka för ett sunt byggande genom val av material, produkter och system. Vi följer aktuell miljölagstiftning, både i det dagliga arbetet på kontoret och med de förslag vi utarbetar åt våra beställare.

Vi strävar ständigt efter att bli ännu bättre!

Läs mer i vår kvalitets– och miljöpolicy nedan.

Kvalitetspolicy     Miljöpolicy

BIM

Flertalet av våra uppdrag projekteras med BIM, byggnadsinformationsmodellering, och på så sätt kan vi erbjuda en detaljerad informationsmodell som ger en större förståelse och ger en bättre kontroll över varje projekt. Tekniken underlättar genom att göra problem tydliga, det förenklar hantering och kommunikation vid gestaltningsarbetet och underlättar för produktion exempelvis genom mängdning av byggnadskomponenter. Vi är måna om att kontinuerligt utveckla vår kunskap inom 3d-modellering. Vi använder oss av Revit Architecture och upplägget anpassas till varje projekt beroende på kundens behov och efterfrågan.

Alab

Vi arbetar aktivt med frågor kring stadens re-urbanisering och bostadens förnyelse. För att utmana och utveckla oss själva har vi skapat Alab. Alab innebär att vi utvecklar fiktiva projekt där vi på ett fritt och förbehållslöst sätt undersöker nya idéer kring arkitektur. Alab är en metod för att hitta nya infallsvinklar som kan inspirera oss i framtida projekt.

Jobba hos oss?

Är du arkitekt eller ingenjör och intresserad av vårt kontor, då är du alltid välkommen att skicka in en kort presentation och CV. Revit-vana är ett plus.

Skicka till: jobb@arkitekturkompaniet.se